Limburgse burgerparticipatie projecten worden gepresenteerd tijdens Kennis- en Verdiepingsdag voor gemeenten.

 • doelstelling

  Limburg zit vol burgerkracht! Gemeenten en Speeltuinwerk Limburg komen dagelijks in contact met actieve burgers die zelf aan de slag willen met een burgerinitiatief in de openbare ruimte.

  Om gemeenteambtenaren van elkaar te laten leren en elkaar te inspireren heeft Speeltuinwerk Limburg vorig jaar een Kennisdag Participatie - "Burgers in de buitenruimte" georganiseerd. Deze dag is in samenwerking met Speelplan speelruimteadvies en Mark Verhijde tot stand gekomen. Door het enthousiasme van de deelnemers op deze dag is een aantal maanden later een Verdiepingsdag georganiseerd, waarbij deelnemers met elkaar in gesprek konden gaan over strategieën bij gesprekken met initiatiefnemers. 

  In 2017 staat op donderdag 18 mei een nieuwe Kennisdag gepland. Met de titel "Burgerparticipatie - Wat heb je eraan", willen wij deelnemers laten leren en inspireren over de kansen en knelpunten van burgerinitiatieven. Deze editie worden deelnemers verwelkomd in het Gemeentehuis van Nederweert. Meerdere praktijkvoorbeelden uit Limburgse gemeenten zullen deze dag gepresenteerd worden en is er de kans om actief te discussiëren over kansen en knelpunten van burgerinitiatieven.

  In deze link vindt u het verslag van de Kennisdag Participatie 2016

  In deze link vindt u het verslag van de Verdiepingsdag in 2016

  In deze link vindt u de uitnodiging voor de Kennisdag Participatie 2017