Kidsparty (samenwerken)

 • doelstelling

  De eerste keer dat deze samenwerking van de grond mocht komen, droeg deze de naam Natuurlijk Buiten Spelen. En dat is eigenlijk ook het doel van de samenwerkende partners daarin. Een moment organiseren waarin heel bewust in (en met) de natuur wordt gespeeld. In eerste instantie zijn vooral de leden / achterban van de betrokken samenwerkingspartners als spelers. Maar de spelers die de locatie toch al bezochten spelen met een gerust hart mee. Zelfs kinderen specifiek nodigen voor deze kidsparty is mogelijk. Kortom: een dag bewust buiten spelen voor eigen jeugdleden en alle andere geïnteresseerden. Speeltuinwerk Limburg kent het buiten spelen vooral als maatschappelijke bezigheid, maar de andere samenwerkingspartners kennen hun kernwaarden in het buitenprogramma voor jeugdleden. Zij maken er door veelzijdige inzet dan ook een echt feestje van!

 • betrokkenen

  Speeltuinwerk Limburg heeft in het verleden aan mogen sluiten bij de initiatiefnemers: Jong NL, Scouting Limburg en IVN Limburg.

 • wensen

  Buiten spelen is niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger, althans zo lijkt ‘t. Ook de digitale wereld is een geduchte binnenspeelconcurrent. Maar het is nog steeds even belangrijk! De Kidsparty mag een dag zijn waarop kinderen bewust spelen in de natuur en meren hoe leuk, avontuurlijk, ontspannend, leerzaam én gezellig dit kan zijn. In de tweede plaats is het een uitgelezen kans om kennis te maken met de organiserende partijen om te zien hoe zij in hun bijeenkomsten/ opkomsten/ draaidagen omgaan met buiten spelen.

 • financiën

  Door inzet van een sponsoring, een kleine bijdrage van de deelnemers zelf en een heleboel beperkt vergoed werk van de vrijwilligers van deze organisaties, blijven de kosten beperkt. De organisatoren dragen naar vermogen en deelname samen de kosten. Net als in andere projecten is de een meer verbonden met het ene, de andere meer verbonden met het andere project. Vaak zie je daarin ook de kartrekker terug. Ook de bijdrage is afhankelijk van draagkracht en mate van betrokkenheid. Omdat de betrokken partners elkaar veelvuldig treffen in samenwerkingen, middelt dit goed uit.

 • werk in uitvoering

  De KidsParty kan plaatsvinden op allerlei locaties, zolang dat maar buiten is. Zo is er een kidsparty gehouden in Speelpark Klein Zwitserland: van zichzelf al een heel prettige buitenruimte om te spelen en te ravotten, maar ook nog extra aantrekkelijk gemaakt door spellen en een vossenjacht vanuit de teams van JongNL, Scouting en IVN. In Gaia Zoo was naast de geweldige dieren- en speelmogelijkheden ook nog vanalles te vinden namens de teams. Spellen, spelen, outdoor cooking. Iedereen laat zich van z’n beste kant zien en voor elke bezoeker is er iets wat bij zijn of haar interesses past.

 • communicatie

  Wanneer de kartrekker de partijen bijeen haalt, vormt zich in vergadering met een aantal vertegenwoordigers van de partijen een idee, een plan, een programma. Op het moment dat dat programma de wereld ingaat, wordt er via bekende interne en (soms nieuwverworven) externe kanalen geïnformeerd naar achterban en geïnteresseerden.
  Met zeer ervaren organisatietalenten in de maatschappelijke organisaties, gaat de invulling van het programma en logistiek er omheen van zaken en bezoekers vanzelf. En als er al even wat spaak loopt, zijn de samenwerkende organisaties allemaal gewend aan te pakken en het weer in goede banen te leiden.

 • samenwerking

  Partners in deze samenwerking zijn: JongNL, Scouting Limburg, IVN Limburg en Speeltuinwerk Limburg. Opnieuw is het warme hart voor buiten spelen en bezig zijn de overeenkomstige factor.

 • thema

  Elk jaar kent de invulling van de party haar eigen thema. De grote lijn blijft dat het een feest voor kinderen mag zijn.